rimpels verdwijnen natuurlijk effect


Fillers


Wat zijn fillers?

TEOSYAL is de merknaam van een filler die gemaakt wordt door de Zwitserse firma teoxane. Deze firma  staat bekend om haar hoge kwaliteit. Teoxane heeft voor teosyal een CE normering voor cosmetische  toepassing in het gezicht.  Het heldere materiaal bestaat uit hyaluronzuur, een natuurlijke, in de huid voorkomende stof. TEOSYAL  is een gel en kan in veel verschillende delen van het gezicht geïnjecteerd worden. Er zijn voor de  verschillende toepassingsgebieden diverse diktes van de gel beschikbaar. Vaak is een  combinatiebehandeling het beste. Fillerbehandelingen in het gezicht worden in de praktijkruimte uitgevoerd. U hoeft geen speciale huidtesten te ondergaan voorafgaand aan de behandeling, waardoor u direct na het consult behandeld  kunt worden.

TEOSYAL wordt na verloop van tijd volledig door het lichaam afgebroken. Dit proces duurt meestal 9 tot  12 maanden. Na deze periode zou u de procedure moeten herhalen om het behaalde resultaat vast te  houden


Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Voordat u daadwerkelijk behandeld wordt, dient uw arts met u precies te hebben besproken wat uw  wensen zijn en waar de TEOSYAL zal worden geïnjecteerd. Als u eenmaal ontspannen op de  behandelstoel ligt, zal uw arts met een dun naaldje de TEOSYAL in de huid injecteren. In de meeste  gevallen zijn er diverse injecties nodig voor het gewenste resultaat. De behandeling is vrijwel pijnloos,  dankzij de verdovingsvloeistof die in TEOSYAL is verwerkt. Zodra TEOSYAL zich in de huid bevindt, zet het uit. Dit uitzetten zorgt ervoor dat de rimpels naar buiten  worden geduwd en er dus een gladdere huid ontstaat. Zo kan het ook volume genereren in andere  delen van het gezicht zoals lippen, jukbeenderen, kin, wangen, neuslippenplooi, etc.


Hoe lang herstellen?

TEOSYAL is om diverse redenen een zeer populaire behandeling, onder andere dankzij de korte  hersteltijd. Behoudens enige roodheid, zwelling en ongemak op de injectieplaats, kunt u vrijwel direct  uw dagelijkse bezigheden hervatten.

Wat zijn de risico’s?

TEOSYAL is veilig. Aan elke medische behandeling zijn echter risico’s verbonden. De betreffende risico’s  zijn zeer mild en altijd tijdelijk zoals pijn, jeuk, zwelling of roodheid rond het behandelde gebied. In zeer zeldzame gevallen hebben patiënten reacties vertoond die zwelling gaven tot buiten het behandelde gebied, maar ook deze reacties verdwenen binnen twee weken. Wanneer TEOSYAL in de lippen wordt geïnjecteerd, kunnen de lippen opzwellen. De zwelling is meestal  mild en verdwijnt weer binnen enkele dagen.


Aandachtspunten

  • Direct na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid, zwelling, gevoeligheid en een gevoel van jeuk op de behandelde plek. Dit is een normaal neveneffect van de injectie. Deze ongemakken zijn tijdelijk en verdwijnen meestal na 1 of 2 dagen. Bij aanhoudende klachten of als er andere reacties worden gezien, neem dan contact met ons op.

  • Na de behandeling van de lippen kan de zwelling iets langer aanhouden. Sommige patiënten ondervinden zwelling ongeveer een week lang en de lippen kunnen er gedurende deze periode enigszins ongelijkmatig uitzien. Dit betekent dat het resultaat direct na de behandeling niet als het eindresultaat moet worden gezien.

  • Vermijd de aanraking van het behandelde gebied gedurende 6 uur na behandeling. Daarna kan een lichte make-up worden aangebracht en kan de behandelde plek zacht met water en zeep gewassen worden.

  • Wacht met het blootstellen van de behandelde plek aan intense warmte zoals solarium, sauna’s en zonnebaden of extreme kou totdat de eerste zwelling is verdwenen.

  • Ga de eerste dagen na de behandeling niet naar de schoonheidsspecialiste. Laat de eerste twee weken de volgende behandelingen achterwege in het behandelde gebied: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages

  • Indien u eerder last heeft gehad van koortsblaren in het gezicht, dan bestaat het risico dat zich door de injecties opnieuw een dergelijke aanval kan voordoen.

  • Indien u aspirines of andere vergelijkbare medicatie heeft gebruikt, dan bestaat er een verhoogde kans op het ontstaan van een blauwe plek en bloeding ter plaatse van de injectie. Indien u bloed verdunnende medicijnen gebruikt (zoals Marcomar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC,  kinderasperine) moet u dit melden tijdens het consultgesprek met de cosmetisch arts

.